10 C
Vinkovci
Petak, 9 prosinca, 2022

Mađarski grad Dunaujvaros potencijalni grad prijatelj Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je boravilo izaslanstvo mađarskog grada Dunaujvaroša, predvođeno šeficom kabineta gradonačelnika tog mađarskog grada. Cilj posjete gradu Vukovaru i gradskoj upravi je želja za potpisivanjem ugovora o suradnji između grada Vukovara i Dunaujvaroša, a o čijem Sporazumu odluku treba donijeti gradsko vijeće jednog i drugog grada.

– U toj suradnji veliki doprinos je dao vaš veleposlanik Republike Hrvatske u Budimpešti koji nam je savjetovao da naš grad stupi u kontakt s gradom Vukovarom – rekla je Friedrichne Petho Ilona, šefica kabineta gradonačelnika grada Dunaujvaros.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što širimo krugove prijateljstva, suradnje pogotovo što se radi o jednom gradu koji leži na Dunavu jednako kao i mi. Zainteresirani smo za suradnju bila ona kulturnom, sportskom ili nekom drugom planu – istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Vukovar je s Dunaujvarošem sudjelovao na projektu DaHAr – Razvoj luka na Dunavu, financiran iz programa Jugoistočna Europa. Glavni cilj je bio doprinijeti boljoj integraciji unutarnje plovidbe u logističkom lancu s naglaskom na logistički razvoj luka i lučkih područja u malim i srednjim gradovima jugoistočne Europe duž rijeke Dunav.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime