17 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Mala škola Vinkovačkog plivačkog kluba

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Vinkovački plivački klub osigurao je sredstva na natječaju Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača Hrvatska pliva 2022. Ukupan iznos programa je 147.525, kn. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira program sa 117.725, kn, a 29.800,00 kn VPK vlastitim sredstvima.
Kroz program koji je besplatan za sve polaznike, proći će 105 polaznika. Ove godine omogućeno je sudjelovanje i djece sa poteškoćama!
Period trajanja programa je od lipnja do prosinca ove godine, a namijenjen djeci u dobi od 5 do 14 godina starosti. Osnovni cilj programa je osposobiti neplivače da samostalno mogu preplivati 25 m, a sekundarni cilj je zadržati što je moguće veći broj djece u klubu kako bi se nastavila baviti aktivnim plivanjem. Program se sastoji od 20 sati koji je izrađen u suradnji s HPS. Treninzi će se održavati od ponedjeljka do petka u popodnevnim terminima. Na provedbi programa će sudjelovati 4 školovana trenera i jedan volonter sa velikim plivačkim iskustvom koji su i sami nekad bili plivači.
U okviru programa biti će organiziran Dan otvorenih vrata VPK na kojem će roditelji, djeca i svi zainteresirani moći pratiti trening sa galerije. Također će biti organizirana edukativna radionica na temu aktivnog plivanja a provesti će je kvalificirani vanjski predavač ili vrhunski plivač ili plivačica. Uspješno je završena prva faza programa u kojem je sudjelovalo 42 polaznika!
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime