21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Mali planinari Frankopana osvojili srebro i zlato na Susretu malih planinara Hrvatske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Kišna subota, 23.rujna 2023. bila je mjesto 1.Susreta malih planinara Hrvatske. Unatoč kiši koja je uporno padala, okupilo se tristotinjak malih planina iz 13 hrvatskih planinarskih društava.
Organizator je bilo Planinarsko društvo “Zanatlija” iz Osijeka uz pomoć Hrvatskog planinarskog saveza, grada Pleternice, te Osječko – baranjske i Požeško – slavonske županije. Za odrasle bila je predviđena obilaznica u trajanju od 4 sata “Andrija Štampar”, a za djecu zabava i natjecanja. Malih planinara Frankopana odazvalo se 30, sudjelovali su u natjecanjima u dvije discipline, te su u disciplini “trčanje s ruksacima – štafeta” osvojili 2. mjesto, odnosno srebro, a u “povlačenju užeta” 1.mjesto – zlato.
Djeca su bila iz Osnovne škole “Antun Gustav Matoš” iz Vinkovaca, polaznici Dječje planinarske škole koja je započela s radom u proljeće, te polaznici Dječje planinarske škole Babina Greda, Osnovna škola “Mijat Stojanović”, koja je započela s radom ove jeseni.
Istu subotu, odrasli planinari odazvali su se na izlet “Kroz vinograde i šume”  Hrvatskog planinarskog društva “Sokol” iz Feričanaca, te svi koji se žele pridružiti pohodima i planinarenjima, edukacijama koje organizira Planinarsko društvo “Frankopan” iz Rokovaca – Andrijaševaca, mogu se javiti.na broj 099/516-1427, ili porukom na stranicu ili  Facebook profil društva.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime