22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Manifestacija 55. ”Mladost i ljepota Slavonije” ovog vikenda u Starim Mikanovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

”Mladost i ljepota Slavonije” u organizaciji KUD-a ”Šokadija” iz Starih Mikanovaca je manifestacija tradicijske kulture na čijoj će se glavnoj priredbi 55. Reviji djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama, predstaviti sudionici iz  slavonskih županija.

Ovogodišnji program 55. priredbe ”Mladost i ljepota Slavonije” bit će održan poštujući trenutne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite, te će u Domu kulture u Starim Mikanovcima priredbu pratiti broj gledatelja koji je u ovom trenutku epidemiološki prihvatljiv.

Osim revije narodnih nošnji u programu ovogodišnje Priredbe nastupiti će i članovi KUD-a „Šokadija“ Stari Mikanovci, a u etno kutku će se predstaviti Marica i Adam Zvonarević koji će s magistrom Ljubicom Gligorević divaniti o kulenu.

Priredba je natjecateljskog karaktera s jasno definiranim propozicijama za sudionike, a o izboru najuspješnijih odlučuju stručnjaci/etnolozi s područja Slavonije pod ravnateljstvom dugogodišnje stručne suradnice Priredbe mr. sc. Ljubice Gligorević kojoj će se u prosudbenoj komisiji pridružiti Jelena Hihlik, etnologinja iz Muzeja grada Pakraca i Ivana Dević, etnologinja Muzeja Đakovštine.

U 55. reviji djevojaka, snaša i momaka predstavit će se 19 natjecatelja. U kategoriji djevojaka, najviše je prijavljenih kandidatkinja, njih osam. Djevojke dolaze iz tri slavonske županije:  Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije.

U kategoriji snaša pet je prijavljenih natjecateljica, iz Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije, dok u kategoriji momaka koji dolaze iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije ima prijavljeno šest  kandidata.

Priredbu će voditi Helena Kostić,  a scenaristica 55. priredbe Mladost i ljepote Slavonije je Zlata Maršić Ferić, dok je za scenografiju i ove godine zadužen Josip Knežević.

Organizaciju 55. Priredbe još jednom potpisuje KUD „Šokadija“ Stari Mikanovci uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije, ZAKUD-a Vinkovci te Općine Stari Mikanovci.

55. priredba Mladost i ljepota Slavonije održati će se 19. veljače 2022. u 19.00 sati u Domu kulture u Starim Mikanovcima, a za sve one koji zbog situacije neće moći pratiti program u dvorani osigurati ćemo live prijenos putem društvenih mreža. O tome ćemo Vas izvijestiti putem  službenih profila na Facebooku i Instagramu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime