-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Manifestacija ”Mladost i ljepota Slavonije” prikazala ljepotu narodnih nošnji i običaja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Domu kulture u Starim Mikanovcima održana je 55. manifestacija “Mladost i ljepota Slavonije”, na kojoj je za najbolje predstavljenu djevojku proglašena Terezija Šiškić iz Gundinaca, najbolje predstavljen momak je Domagoj Oršolić iz Županje, a najbolje predstavljena snaša Tina Grgić iz Bebrine.

O izboru najuspješnijih odlučivale su:  mr. sc. Ljubica Gligorević, muzejska etnologinja, Jelena Hihlik, etnologinja iz Muzeja grada Pakraca, i Ivana Dević, etnologinja Muzeja Đakovštine.

U kategoriji snaša najbolje predstavljena je  Tina Grgić iz Bebrine,  slijede Katarina Malešević iz Komletinaca na drugom mjestu i Marta Butorac iz Ivankova na trećem.

U kategoriji momaka najbolje predstavljen je  Domagoj Oršolić iz Županje,  na drugom je mjestu Ivan Kadić iz Gradišta, a treći je  Toni Zdravčević iz Beketinaca.

U kategoriji djevojaka najbolje predstavljena je Terezija Šiškić iz Gundinaca, drugo mjesto osvojila je Marija Lučić iz Sikirevaca,  a treće mjesto pripalo je Teni Rečić iz Oprisavaca.

Osim revije narodnih nošnji, u programu ovogodišnje priredbe nastupili su članovi KUD-a “Šokadija” Stari Mikanovci, Tamburaški sastav ‘’Jedini’’, a u etnokutku predstavili su se Marica i Adam Zvonarević, koji su s magistrom Ljubicom Gligorević divanili o kulenu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime