-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Manifestaciji Hrvatska volontira priključila se i vukovarska OŠ Mitnica

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od 22. do 27. svibnja u 55 hrvatskih gradova održava se manifestacija Hrvatska volontira, koju je organizirala Hrvatska mreža volonterskih centara. U manifestaciju se, kroz svoja dva programa – Info centra za mlade Vukovar i Volonterski centar Vukovar, aktivno uključio i PRONI Centar za socijalno podučavanje. Riječ je o programima financiranim sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, a u okviru kojih se održavaju tri volonterske akcije. Jedna od njih i u vukovarskoj OŠ Mitnica, gdje su mali i veliki volonteri sudjelovali u akciji uređenja i bojanja školske ograde.
“PRONI Centar za socijalno podučavanje kroz svoj Info centra za mlade Vukovar već četvrtu godinu zaredom obilježava nacionalnu manifestaciju Hrvatska volontira i u Vukovaru. Tako i ove godine, imamo nekoliko akcija, ovo nam je prva u ovom tjednu, a ono što je dobro, u OŠ Mitnica uz naše volontere sudjeluju i njihovi mali volonteri”, kaže Karolina Šoš Živanović, voditeljica Info centra za mlade Vukovar.
Baš zato volonterska akcija u ovoj školi nosi naziv Veliki volonteri za male volontere, jer upravo je OŠ Mitnica poznata po malim volonterima koji djeluju već nekoliko godina, za što su i nagrađeni.
“Riječ je o učenicima od prvog do četvrtog razreda, koji su svih ovih godina brinuli o dvorištu, uređivali, sijali i uzgajali začinsko bilje, za što smo i nagradu PRONI centra, prošle godine. Cilj nam je to volontiranje odgojiti u svim učenicima pa je u planu osnivanje volonterskog kluba za starije učenike, odnosno učenike sedmih i osmih razreda pa da pomalo sve generacije kroz to odgojimo”, istaknula je ravnateljica OŠ Mitnica Dubravka Lemac.
Inače, baš prigodno u ozračju lokalnih izbora, volonteri su ovogodišnju kampanju povezali s mišlju nepoznatog autora: Volontiranje demokracija na djelu. Na izborima obično biraš jedanput godišnje, a volontirajući svaki dan biraš zajednicu u kakvoj želiš živjeti. S tim u skladu, geslo sedme manifestacije Hrvatska volontira je: Volontiraj- biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime