19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Marija Bekavac kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Vinkovaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradski odbor SDP-a Vinkovci održao je danas u prostorijama stranke medijsku konferenciju na kojoj su kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Vinkovaca Marija Bekavac i kandidat za zamjenika gradonačelnice Davor Benić predstavili smjernice kojima će, osvoje li vlast, u dugogodišnju HDZ-ovu utvrdu pokušati vratiti život.

– To je grad zatvorenih lokala, zatvorenih trgovina, grad u kome su davno zatvorene firme, grad ograđenih gradilišta u kojima se ništa ne radi, a protekle godineVinkovce je napustilo 4.000 stanovnika – rekla je kandidatkinja SDP-a Bekavac.

Zaustaviti ili barem usporiti odlazak, pokušat će potencijalna gradonačelnica Vinkovaca s mjerama kao što su potpore za novorođenčad, jeftiniji vrtići i besplatni udžbenici.

– Za svako novorođeno dijete osigurat ćemo 3.000 kuna, za našu vrtićku djecu 300 kuna mjesečno nižu cijenu vrtića, svoj djeci u školama osigurat ćemo besplatne udžbenike, a također, svi naši građani stariji od 65 godina imat će besplatan prijevoz – dodala je Bekavac.

Ono što je u Vinkovcima odavno detektirano kao kritična točka jest gospodarstvo, a za to su, kažu iz SDP-a, pripremili niz mjera kojima će poboljšati status obrtnika i malih gospodarstvenika. Svi će građani, obećavaju, imati jednaku šansu za posao, neovisno o tome s kim su u rodbinskim vezama ili kojoj stranci pripadaju. Od Vinkovaca, najavljuju, planiraju napraviti hrvatski kulturni brend u kojem će kultura biti važna gospodarska grana.

– Jedna od najvažnijih mjera bit će izgradnja Arheološkog muzeja kao važne gospodarske aktivnosti, jer moramo poduzeti sve kako bi se na svaki spomen Vinkovaca znalo da je to grad koji je najstarije europsko naselje, da je tu Orion, da je to grad koji je dao dva rimska cara – kaže Davor Benić, kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnice Vinkovaca.

No, budući da su Vinkovci financijski devastiran grad, prvi će im zadatak, dođu li na vlast, biti preraspodjela proračunskih sredstava u okviru koje će svaku stavku podvrgnuti reviziji, a tu je i financijska konsolidacija gradskih tvrtki, poručuju iz SDP-a.

– Smatramo da u gradskim tvrtkama još postoje mnoge rezerve koje nisu iskorištene – dodaje Benić.

O kojim se to tvrtkama radi vidjet će se možda još ove godine, jer su u pobjedu na predstojećim izborima vinkovački SDP-ovci sigurni:

– Svakako računamo da ćemo doći do drugog kruga, a onda pobijediti – najavili su iz SDP-a, a Bekavac je na kraju pozvala građane Vinkovaca da izađu na predstojeće izbore, ali i da prestanu s kolektivnom šutnjom jer je za Vinkovce 5 do 12 odavno prošlo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime