28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Marijan Gubina donirao vinkovačkoj knjižnici gotovo 2.000 knjiga

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Fundus Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci bogatiji je za gotovo 2.000 naslova. I to zahvaljujući Marijanu Gubini, inače rođenom Vinkovčaninu, koji je u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige značajan dio vlastitog prikupljenog knjižnog fonda nesebično stavio na raspolaganje vinkovačkim ljubiteljima knjige.

– Skupio sam gotovo 5.000 knjiga i u jednom trenutku spoznao da tolika količina knjiga ne treba pripadati samo jednoj osobi, nego da ju treba učiniti pristupačnoj široj zajednici – rekao je Gubina koji će preostali dio kolekcije koju je prikupio donirati ostalim knjižnicama s područja VSŽ.

Knjige različitoga žanra obogatit će tako izbor vinkovačkim ljubiteljima čitanja, za svakog će se zasigurno naći ponešto. Neke od doniranih knjiga vrijedne su i po nekoliko tisuća kuna, jer su stare čak 300-tinjak godina.

– Svaka knjiga je izuzetno vrijedna, a ova donacija izuzetno će dobro doći našoj knjižnici, odnosno njezinim članovima. Velika zahvala stoga gospodinu Gubini na još jednoj akciji u kojoj je svesrdno dao sebe – naglasio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je nazočio primopredaji doniranih knjiga.

A osim ove donacije – koja se savršeno uklopila u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige – Gubina je sebe dao i kroz predavanje na temu nenasilja, uvažavanja raznolikosti i povećanja tolerancije, održanog ovom zgodom u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u okviru programa Mirotvorac.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime