1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Milijun kuna iz proračuna Grada Vinkovaca za više od 140 studenata deficitarnih zanimanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Milijun kuna iz gradske blagajne grada Vinkovaca, bit će isplaćeno u narednih 10 mjeseci koliko će više od 140 studenata biti stipendirano gradskim novcem. Danas su vinkovački studenti deficitarnih zanimanja potpisali ugovore o stipendiji. Njima će 700 kuna mjesečno, kažu dobro doći, a financijska potpora zasigurno će najbolje doći njihovim roditeljima.

-Danas imamo novih 43 studenta koja će potpisati nove ugovore o stipendiranju. Dakle, imamo i starih studenata od prijašnjih godina. Tako da ukupan broj stipendista je 143, znači iznos od 144 tisuće kuna. U prošloj akademskoj godini bilo ih je 127 što znači da smo u ovoj godini povećali broj – kaže Andrea Vinković, v.d. pročelnika UO društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca.

Želimo što većem broju studenata dodijeliti stipendije, jer nam je vrlo važno da što više Vinkovčana završi visoku školu, da imamo što više obrazovanih u gradu. Jer to je budućnost ovoga grada, ove županije, a ono što je vrlo važno da ćemo za te potrebe morati osigurati milijun kuna iz gradskog proračuna- ističe Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik.

Svi studenti, stipendisti su grada Vinkovaca prema preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime