20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Ministar Krstičević: “Povratak Oružanih snaga RH u vukovarsku vojarnu do 18. studenoga”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima boravili su danas u radnom posjetu Vukovaru.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH posjetilo je vojarnu “204. Vukovarske brigade” i upoznali se s tijekom radova na opremanju i adaptaciji objekata za smještaj i rad pripadnika Oružanih snaga RH. Projekt adaptacije vojarne dio je projekta povratka Oružanih snaga u hrvatske gradove u kojima je vojska tradicionalno bila prisutna, a sve u cilju poboljšanja uvjeta života i rada hrvatskih vojnika.

“Želimo da vojnik bude bliže svojoj obitelji jer bez potpore obitelji nema jakog i motiviranog hrvatskog vojnika”, rekao je u Vukovaru ministar Krstičević te naglasio kako se radovi odvijaju u skladu s planiranom dinamikom. Povratak Oružanih snaga RH u vukovarsku vojarnu biti realiziran do 18. studenoga – najavio je.

U vukovarsku vojarnu planiran je smještaj Inženjerijske satnije iz sastava Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, koja je trenutno smještena u Vinkovcima.

Ministar Krstičević sa suradnicima posjetio je i vojarnu “5. Gardijske brigade Slavonski sokolovi” gdje ga je o stanju u postrojbi te aktualnim i budućim aktivnostima izvijestio zapovjednik Gardijsko mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Denis Tretinjak.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime