11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Ministar Marić: ” Mađarska škola za dva mjeseca prelazi u vlasništvo grada Vinkovaca”!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U ministarstvu državne imovine nalazi se više od 60 tisuća neriješenih imovinskih predmeta. Među njima i zahtjev grada Vinkovaca za dodjelom vlasništva nad Mađarskom školom, inače, zgrade koja propada, a čiji je trenutni vlasnik Hrvatske željeznice.

– Ja vjerujem u roku 2 mjeseca da ćemo to okončati i da će grad Vinkovci postati vlasnik i da će to staviti u funkciju na dobrobit svih Vinkovčana – izjavio je ministar državne imovine Goran Marić na sastanku s predstavnicima lokalne samouprave najistočnije županije u Vinkovcima.

– Plan je da u zgradi Mađarske škole bude Centar civilnog društva, jedan dio udruga bi ovdje smjestili, zatim Centar izvrsnosti kroz naše dvije razvojne agencije Hrast i VIU – rekao je Ivan Bosančić zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.

Ministar Marić s predstavnicima gradske vlasti obišao je Mađarsku školu, u kojoj mjesta ima i za smještaj svih odjeljenja Glazbene škole Josipa Runjanina, kao i otvorenje Kongresnog centra. Po dobivanju vlasništva, grad Vinkovci planira povući sredstva iz Eu fondova – zaključeno je ovom prilikom.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime