20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Ministar Piletić uručio 39 ugovora o provedbi projekta “Zaželi”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U  Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je 39 ugovora o provedbi projekta “Zaželi” korisnicima s područja pet slavonskih županija poručivši kako bi usluga koju nudi taj projekt trebala postati trajnim rješenjem.

“S produženjem ugovora na trajanje od tri godine želimo omogućiti sigurnu uslugu pomoći u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju, a opet u kontekstu tržišta rada itekako je važno da imate sigurnost zapošljavanja na tri godine, a ne na nekoliko mjeseci. Na četvrtu fazu javnog poziva “Zaželi” javilo se gotovo 600 korisnika. S obzirom da je glavni uvjet proći administrativnu provjeru, a sve su te prijave jednako vrijedne, s unaprijed osiguranih 130 milijuna eura nismo mogli omogućiti da svi ti projekti budu financirani. Pisali smo Europskoj komisiji koja nam je odobrila dodatnih 100 milijun eura dok je Vlada osigurala u proračunu za trogodišnje razdoblje dodatnih 286 milijuna eura, čime smo na kraju pokrili sve prijavljene projekte”, pojasnio je Piletić.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić kazao je je riječ o ogromnoj pomoći svima kojima pomoć treba iz projekta “Zaželi”.

“U proteklim natječajima u našu županiju stigla su 24 milijuna eura, a još zbrajamo koliko će ukupno pomoć iznositi s ovim ugovorima. Ono što je međutim, najbitnije je da je mjera naišla na odličan odaziv i kod pružatelja i kod korisnika usluge”, kazao je Dekanić.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić ocijenio je kako projekt “Zaželi” donosi višestruku korist svima koji su uključeni u njega.

“Za Vinkovce je ovaj projekt velika stvar”, rekao je dodavši kako će se u naredne tri godine u Vinkovcima u sklopu projekta vrijednog gotovo 1,5 milijuna eura zaposliti 33 osobe koje će skrbiti o 197 korisnika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime