11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Ministarstvo branitelja potvrdilo: u Negoslavcima pronađeni posmrtni ostaci dvaju osoba

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

O neslužbenim informacijama o pronalasku masovne grobnice kod groblja u Negoslavcima, koja navodno krije posmrtne ostatke sedam osoba, kontaktirali smo Ministarstvo branitelja, iz kojeg su potvrdili da je na spomenutom mjestu, koje osigurava policija, doista pronađena masovna grobnica iz koje su danas ekshumirani posmrtnim ostaci dvaju osoba. “Provedbom terenskih istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni su posmrtni ostaci dvije osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata. Nakon ekshumacije provedene 14. studenoga 2019. godine, posmrtni ostaci su prevezeni za Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije”, navode iz Ministarstva branitelja. Podsjećaju i na to da u potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima, od 27. rujna 2019. godine neprekidno provodi terenske izvide i istraživanja na području hrvatskoga Podunavlja.
U tom su razdoblju izvidi i istraživanja provedeni na 12 lokacija na području Dalja, farme „Marinovci“, Laslova, kao i Ovčare, Sotina i Negoslavaca, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata. Pri tom, izuzev lokacije u Negoslavcima, na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja te se istraživanja nastavljaju i u predstojećem razdoblju.
Iz Ministarstva podsjećaju da Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime