34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Ministarstvo državne imovine dodjelilo odluke o vlasništvu nad nekretninama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministar državne imovine Goran Marić boravio je u Vukovaru gdje je održao radni sastanak s predstavnicima županije, gradova i općina. Razgovaralo se o nekoliko tema, između ostalog i o novom prijedlogu Zakona o dodjeli državne imovine, putem kojega bi jedinice lokalne samouprave brže i jednostavnije osvarivale pravo vlasništva nad državnim nekretninama.

– Ministarstvo ima zadaću aktivirati svu imovinu u vlasnštvu RH kojom upravlja ministarstvo državno imovine. I naš filozofski i politički pristup da imovina mora služiti onima koji žive uz nju – rekao je ministar državne imovine Goran Marić.

Grad Otok je ovom prilikom postao vlasnikom državnog zemljišta za izgradnju bioekološkog i znanstvenog centra, koji je prošao na natječaju za razvoj prirodne baštine, a gradu Vukovaru dodjeljena je odluka o ostvarivanju prava vlasništva nad nekretninom Radnički dom u Borovu Naselju. Prije godinu dana u ministarstvu državne imovine ležalo je gotovo 60 tisuća neriješenih predmeta. Ni današnja situacija, istaknuo je ministar Marić, nije zadovoljavajuća. Čeka se usvajanje novoga Zakona o dodjeli državne imovine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime