24 C
Vinkovci
Srijeda, 22 svibnja, 2024

Ministrica Murganić u radnom posjetu VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministrica za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić boravila je u radnom pojestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najprije se sastala s predstavnicima Udruge brojnih obitelji 8+. Uručila im je donaciju u iznosu od 20.000 kuna koju će oni, kako su naglasili, iskoristiti za odlazak majki na more kako bi se odmorile od svakodnevnih obiteljskih poslova. Ministrica Murganić posjetila je i vinkovački Centar za rehabilitaciju Mala Terezija, a u Vukovaru pak održala je radni sastanak s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i njegovim suradnicima te s predstavnicima ustanova socijalne skrbi.

– Upoznali smo ministricu sa stanjem u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Jako je loše, najlošije u Hrvatskoj. Želimo demografsku obnovu, a to su radna mjesta, ali isto tako i pravednija socijalna politika – rekao je Galić okupljenim novinarima nakon sastanka koji je održan iza zatvorenih vrata.

Resorna ministrica najavila je da će u četvrtak na sjednici Vlade RH biti usvojen prijedlog nacrta Zakona o izmjenama i dopunama rodiljnih i roditeljskih naknada. Podsjetila je i na Zakon o subvencioniranju stambenih kredita za mlade koji je u saborskoj proceduri, a dotaknula se i problematike starih i nemoćnih osoba.

– Želimo da razvijanjem usluga pomoći u kući, angažmanom takozvanih gerontodomaćica, dostavom obroka, lijekova te ljude zadržati u njihovim domovima koje oni ne žele napustiti – napomenula je ministrica Murganić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime