17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Ministrica Žalac na radnom sastanku u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac danas je posjetila Vukovar gdje je u gradskoj upravi održala radni sastanak s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Kroz jednosatni sastanak gradonačelnik Ivan Penava izvijestio je ministricu o trenutnim projektnim i drugim aktivnostima koje za cilj imaju pomoći razvoj vukovarskog gospodarstva.

– Doista je mnogo projekata u tijeku, njihovu ukupnu vrijednost procjenjujemo na oko 800 milijuna kuna. Ali, osim što ti projekti govore o samim aktivnostima unutar Vukovara, oni govore i o izvrsnoj suradnji koju Grad Vukovar ima s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije – istaknuo je Penava pojasnivši da su već spremni i projekti za nove natječaje jer posla je mnogo, a vremena malo.

– Tako svi mi očekujemo još dodatno podići tu brzinu, a na temelju suradnje koju smo imali nju još više unaprijediti. Grad Vukovar ima spremne projekte u vrijednosti 350 milijuna kuna za koje čekamo otvaranje natječaja kako bismo mogli na njih aplicirati – rekao je Penava.

Ministrica Žalac je naglasila zadovoljstvo brojem pripremljenih projekata, istaknuvši mogućnosti Intervencijskog plana za male gradove na ratom pogođenom području.

– Intervencijski plan je u ovoj financijskoj perspektivi predviđen za financiranje iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u vrijednosti 180 milijuna kuna. U tom konektstu vidim veliku mogućnost za prijavu projekata koji su važni za razvoj grada, a riječ je dakako o projektima s područja gospodarstva – rekla je Žalac.

Obnova hotela Dunav, Ekonomska škola, novi Tehnološki centar, potpore gospodarstvenicima u iznosu 10 milijuna kuna…, samo su neki od projekata koje je Penava najavio na današnjem sastanku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime