28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Ministrica Žalac sa sastanku s hrvatskim županima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prilikom preuzimanja dužnosti ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac najavila ja jačanje koordinacije, a nakon samo tri tjedna već je okupila župane i regionalne koordinatore. Na sastanku u Vukovaru predstavila im je novi smjer u upravljanju regionalnim razvojem Republike Hrvatske i fondovima Europske unije. Kao i ‘Projekt Slavonija’ u okviru kojega će do 2020. godine iz EU fondova biti osigurane dvije i pol milijarde eura i to isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.
– Izuzetno sam zadovoljan, u ‘Projektu Slavonija’ vidim veliku šansu za uzlet naših gospodarstvenika, obrtnika, poduzetnika i malih poljoprivrednih proizvođača čiji će projekti biti sufinancirani iz EU fondova i do 100 posto. Držim kako je to snažan vjetar u leđa za našu županiju, ali i ostale slavonske županije – rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.
Ministrica Žalac najavila je pojednostavljivanje natječajne procedura u nadolazećoj financijskoj perspektivi s posebnim naglaskom upravo na olakšano predfinanciranje projekata i objave natječaja te podvukla i ovo:
– Izmjena zakonske regulative Hrvatskoj će do početka 2018. godine osigurati funkcionalnu i u proračunu utemeljenu regionalnu razvojnu politiku i sustavno upravljanje razvojem. Pomoću zakonskih izmjena uspostavit će se i dobro uređen sustav za upravljanje EU fondovima te bolja suradnja na regionalnoj i lokalnoj razini, što će ubrzati povlačenje EU sredstava.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime