19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Miris lovačkog gulaša i jabuka u šlafroku širio se Šokačkim stanom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o. s partnerima Univerzitetom Educons, Gradom Vinkovcima i Turističkom agencijom opštine Irig, provodi projekt pod nazivom „Authenc Gourmet Taste for Sustainable Socio-economic Development of Cross-border region“/„Autentičan gurmanski okus za održivi socio-ekonomski razvoj prekogranične regije“.

Cilj projekta je razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gurmanski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma kroz razvoj zajedničke gurmanske ponude, rast kapaciteta sudionika i ukupno povećavanje atraktivnosti prekogranične regije.

Na Šokačkom stanu održana je danas prva u nizu kulinarska radionica programa Gourmet Akademije, a u sklopu projekta „Pannonia Gourmet”. Miris lovačkog gulaša i jabuka u šlafroku širio se Šokačkim stanom . Na ovoj radionici bilo je dvadeset polaznika, od čega deset iz Novog Sada i deset iz Vinkovaca.

-”Sudionici akademije kuhat će tradicijska jela na moderan način. Kuhari iz Hrvatske i Srbije pokazat će neke svoje recepte koji će biti prilagođenim našem području, a u travnju ćemo onda na završnoj konferenciji predstaviti sve recepte i jela koje smo radili tijekom ova tri ciklusa radionica. Osim rasta kvalitete turističkih i ugostiteljskih usluga, cilj ove kulinarske akademije je i stvaranje zajedničkog brenda „Eat Pannonia“ namijenjen vlasnicima ugostiteljskih objekata, kako poslodavcima tako i njihovim zaposlenicima, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ostalim dionicima uključenima u turizam i ugostiteljstvo u regiji, rekla je Danijela Slipčević.

Prema riječima Ivana Bosančića, vinkovačkog gradonačelnika, svi koji to budu htjeli imat će priliku ovdje nešto naučiti i tako dodatno razvijati turizam i gastronomiju.

-”Nadam se da ćemo i dalje razvijati ovaj projekt i kroz buduće suradnje s našim partnerima učiniti prostor Sopota i Šokačkog stana jednim izletištem za sve naše sugrađane, ali i sve one koji će doći u naše Vinkovce i uživati u gastronomiji, prirodi, u poučnim stazama i našoj povijesti”, rekao je Bosančić.

Mario Janocik iz Srednje strukovne škole Vinkovci za ovu priliku pripremao je nadaleko poznati lovački gulaš.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime