20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Mirjana Pešec dobitnica Povelje uspješnosti za književno djelo

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dodjelom nagrada i priznanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci završili su 29. Dani Josipa i Ivana Kozarca. Riječ je o književno-znanstvenoj manifestaciji koju su 1995. godine utemeljili Slavonska naklada “Privlačica” iz Vinkovaca, Društvo hrvatskih književnika, Vukovarsko – srijemska županija, grad Vinkovci i Hrvatske šume.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Stjepanu Tomašu iz Osijeka, Nagrada za znanstveno djelo Dubravki Oraić Tolić iz Zagreba, Nagradu za književno djelo dobio je Ivo Rešić iz Županje, a Povelja uspješnosti za književno djelo dobila je Mirjana Pešec iz Vinkovaca za knjigu Priče od porculana.

Prosudbeno povjerenstvo bilo je u sastavu: dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, dr. sc. Hrvojka Mihanović Salopek i prof. dr. sc. Ružica Pšihistal.

Dani Josipa i Ivana Kozarca, osim što su manifestacija s uglednim književnim nagradama, imaju još jedno, možda i veće značenje. U ovom vremenu potpunog zaborava u kojem živimo, kroz Dane Josipa i Ivana Kozarca ova se dvojica književnika otimaju tom zaboravu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime