4.2 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

Mještani Pačetina dobili pitku vodu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sve do nedavno, mještani Pačetina i drugih mjesta na području Općine Trpinja nisu imali pitku vodu.”Svaki drugi dan su cisterne dolazile s pitkom vodom, imali smo vodu, ali ona nije bila za piće zbog velike količine arsena” – kaže načelnik Općine Trpinja Miroslav Palić. Biti bez pitke vode u 21. stoljeću, činjenica je koja dovoljno govori o tadašnjoj nužnosti hitnog rješavanja problema, ali i potrebi velikih ulaganja. Prihvatljivo rješenje se nametnulo kroz zahtjevni i najvrijedniji infrastrukturni projekt u županiji – “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara”, čiji je nositelj Vodovod Grada Vukovara. Rezultat – vodovodna mreža u naselju Pačetin prespojena je na vodoopskrbni sustav grada Vukovara. U ovaj dio projekta ukupno je uloženo 2,65 milijuna kuna.

“Naša Općina ukupno je uložila više od 200 000 kuna, što je sukladno nužnosti rješavanja problema i velikom obimu radova prihvatljivo, posebice što najveći dio cijelog projekta sufinancira Europska unija”, rekao je Palić.

Iz Vodovoda grada Vukovara također su istaknuli svoje zadovoljstvo završetkom radova na području Pačetina.”Time je i posljednje mjesto u općini Trpinja dobilo pitku vodu iz našeg sustava”, istaknula je direktorica tvrtke Milica Zebec.

“Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara” najvrijedniji je projekt na području Vukovarsko-srijemske županije, težak 362 milijuna kuna, kojeg u 70%-tnom iznosu sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok ostatak pokriva državni proračun, Hrvatske vode te u najmanjem omjeru jedinice lokalne samouprave.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime