17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Mladi se okupljalju na Banji i Sopotu, Bosančić ponovno uputio apel!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Djeca se i dalje igraju na igralištima ili bolje rečeno – pored igrališta i to ograđenih. Zabrana i zatvaranje, kako dječjih igrališta, tako i svih sportskih terena, očito, nije shvaćeno dovoljno ozbiljno. Djecu bi, ipak, upozoravati trebali – roditelji.

– Ove mjere, koje su sada na snazi, one su najbolja preventivna zaštita. Ništa drugo nas neće bolje zaštititi bolje od toga, ako budemo poštovali mjere – poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Iako je u središtu grada zaista manji broj ljudi, puno je onih koji, unatoč svemu, ne poštuju osnovne preporuke nadležnih institucija, a stvari shvaćaju porpilično olako. Grupe ljudi, posebno mladih, jedan su od većih problema, kako u ostalim gradovima, tako i u Vinkovcima. Najveća okupljališta ovih dana su uz Bosut, jezera Banja, Sopot…

– Lijepo je vrijeme. Ja to sve razumijem, ali moramo uzeti u obzir da je najbitnija stvar u ovom trenutku da se ne skupljamo u prevelikim grupama. Molim sve mlade da imaju u ovom trenutku razumijevanja u kakvoj se situaciji nalazimo, da se ne okupljaju u tako velikom broju, a sinoć to, recimo, nije bilo tako, odnosno nije bilo u skladu s preporukama. Danas će policijska postaja dodatno patrolirati, govoriti ljudima, upozoravati.

Cilj nije, napomenuo je vinkovački gradonačelnik, nikoga kazniti, već prije svega zaštititi građane kako bi Vinkovci, a i cijela Vukovarsko-srijemska županija što duže ostali bez zaraženih osoba. Perma trenutnim informacijama, 98 Vinkovčana nalazi se u samoizolaciji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime