17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Molba iz VVK: Vodu trošite racionalno i namjenski!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Mole se građani, korisnici javne vodoopskrbe na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije da u razdoblju iznimno visokih temperatura vodu troše racionalno i namjenski budući da se korištenjem vode za zalijevanje vrtova, uređenih površina, pranje vozila i punjenje bazena ugrožava kontinuitet vodoopskrbe drugih korisnika. Iako na distribucijskom području VVK nema većih problema s osiguravanjem dovoljnih količina vode za piće, apeliramo da s vodom treba postupati racionalno obzirom da je voda za piće postala glavni resurs 21. stoljeća – priopćeno je iz Vinkovačkog vodovoda.
“Isto tako želimo skrenuti pozornost na neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže. Svako neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže je protuzakonito te negativno utječe na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji posljedično izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće”, stoji nadalje u priopćenju.
Napominje se da otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima požara ili sl., istima smiju manipulirati vatrogasci. Stoga iz VVK mole sve, ako primjete da netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu isto prijave na besplatni broj telefona 0800 2254. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja i protuzakonita.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime