-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Mons. Bože Radoš novi varaždinski biskup

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Mons. Bože Radoš novi je varaždinski biskup. Objavila je to Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj danas točno u podne. Istu vijest, u isto vrijeme, na izvanrednoj konferenciji za medije u Nadbiskupskom domu u Đakovu, u nazočnosti nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića, pomoćnog biskupa Ivana Ćurića i brojnih svećenika, nakon zajedničke molitve, objavio je i nadbiskup metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić.

– “Papa Franjo danas je imenovao svećenika našeg prezbiterija i člana našega prvostolnoga kaptola sv. Petra u Đakovu te rektora papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu, prečasnog gospodina Božu Radoša biskupom varaždinskim”, rekao je mons. Hranić.

Nakon dugotrajnog pljeska okupljenih u crvenom salonu Nadbiskupskog doma, uslijedila je čestitka novom biskupu, ali i Varaždinskoj biskupiji koja u 22 godine postojanja u osobi mons. Bože Radoša prima svoga trećeg dijecezanskoga biskupa.

“Novi biskup, kao što vidite, nažalost nije ovdje danas s nama, ali smo mi duhom i molitvom uz njega u papinskom hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu. Čestitamo na nasljedniku i dosadašnjem varaždinskom, a po rođenju našem Vukovarcu biskupu mons. Josipu Mrzljaku. Čestitam i našem prvostolnom kaptolu svetog Petra, bogoslovnom sjemeništu i katoličkom bogoslovnom fakultetu koji su iznjedrili novog biskupa”, rekao je nadbiskup Hranić.

Inače, mons. Bože Radoš rođen je 5. rujna 1964. u Crvenicama, u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji. 1990. godine diplomirao je na Filozofsko-teološkom studiju u Đakovu, a iste godine bio i zaređen za svećenika tadašnje Đakovačke i Srijemske biskupije. Magistrirao je 1994. na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu, a 2016. imenovan rektorom Papinskoga hrvatskoga Zavoda svetoga Jeronima u Rimu

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime