21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

MUP i Policijska akademija provode provode kampanju “Postani policajac/policajka”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kampanja „Postani policajac/policajka” provodi se s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

U nadolazećim tjednima intenzivnije će se provoditi kampanja kojom će se nastojati pobuditi interes kod mladih. Oni koji se žele prijaviti na program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja ne smiju imati više od 18 godina u trenutku završetka drugog razreda srednje škole.
Moraju biti hrvatski državljani te završiti drugi razred srednje škole u četverogodišnjem trajanju.
Osim toga, osoba mora na završetku prvog i drugog razreda imati rezultat najmanje dobar te uzorno vladanje.

Kao i svake godine, osobe moraju ispunjavati i posebno propisanu razinu tjelesno-motoričke sposobnosti odnosno imati psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost.

Kada je riječ o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac, osoba mora imati maksimalno 28 godina na dan početka nastave. Isto tako, imati psihičku tjelesnu i zdravstvenu sposobnost te završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju.

U oba programa, polaznicima je osigurano gotovo pa sve što im je potrebno za obrazovanje. Svim polaznicima akademije osiguran je školski pribor, nastavna oprema, odjeća odnosno odora, sportska oprema te uz osnovno zdravstveno osiguranje polaznici dobivaju i dopunsko zdravstveno osiguranje. Polaznici policijske akademije imaju pravo i na mjesečnu stipendiju.

Ono možda najvažnije što je osigurano svim polaznicima jest budućnost koja nije neizvjesna jer po završetku školovanja na policijskoj akademiji, polaznicima je osiguran posao u MUP-u.

Natječaji za programe osposobljavanja još uvijek nisu raspisani, no očekuje se kako će se to vrlo brzo dogoditi. Iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske pozivaju sve mlade i zainteresirane da se prijave na natječaje za zanimanje policajac te ponosno obuku i nose odoru hrvatske policije i žive taj poziv.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime