10 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Muzej grada Vinkovaca pripremio bogat program za ”Noć muzeja”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon dvije virtualne ”Noći muzeja”, Muzej grada Vinkovaca napokon otvara svoja vrata građanima u petak 27.01.2023. pod motom “Muzeji su važni”.

U suradnji sa Oldtimer klubom iz Vinkovaca ” Stari sjaj ” ispred muzeja u parku će biti izloženi neki od najboljih primjeraka Oldtimera te ćesvi moći naučiti nešto novo i fotografirati se.

Nakon toga slijedi virtualna izložba ” Ljudi kojih nema-80 godina od holokausta u
Vinkovcima” autora Danijela Petkovića, muzejskog savjetnika.Prema podacima koje imaju, u vrijeme NDH 23 obitelji oduzeta je imovina ukupne vrijednosti oko 7,7 milijuna eura. Počinjen je užasan genocidzbog kojeg su Vinkovci strahovito osiromašeni.

Ravnatelj poziva sve koji imaju staru fotografiju, predmet ili priču da donesu u Muzej, jer je
izrazito važno sačuvati sjećanja o toj zajednici. Izložbu će popratiti jedan fantastičan, mali koncert, poznate izraelske violinistice,Evgenije Epshtein, a ulaz je, naravno, besplatan.

Program je obogaćen još jednom izvrsnom i humanitarnom izložbom, koja će početi u 21 h, poznatog umjetnika i fotografa, Stephana Lupina. Nazvana je „Lupinizam”, na nju će doći i sam umjetnik i lijepom gestom pomoći Udruzi Trn u Vinkovcima.

„Udruga Trn, udruga obitelji osoba oboljelih od cerebralne paralize, dobila je donaciju od 12 fotografija gospodina Lupina koje smo mi isprintali, uramili i danas tijekom dana će biti
objavljene na stranicama Gradskog muzeja Vinkovci, tako da će ih svi koji žele moći pogledati a u petak i kupiti. Najniža cijena je 500 eura po fotografiji, naravno tko želi može dati i više. Novac se direktno uplaćuje Udruzi Trn u Vinkovcima.”, kaže Vulić.

Kako naši najmlađi ne bi bili zakinuti za njih smo pripremili dvije radionice u kojima će moći saznati što sve radi muzejski pedagog i skupa s njima izrađivati kutiju ideja. Radionice će biti od 18:00 – 19:00 h i od 20:00 o 21:00 h.

A tijekom cijele večeri, svi s ulaznicom u Gradskom muzeju Vinkovci dobit će popust na određene artikle u Gradskoj kavani Aurelia, koja se nalazi u sklopu muzeja.

I naravno, još neka iznenađenja koja nećemo otkriti, nego ćete ih morati otkriti kada dođete u Muzej”, zaključio je

Vulić i još jednom pozvao sve građane da u petak navečer, umjesto u
kafiće, dođu u muzej i uživaju u pripremljenom programu od 18:00 do
24:00 h.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime