15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Muzej vučedolske kulture nagrađen za inovativnost u radu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Muzej Vučedolske kulture na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, održanim u gradu Hvaru, dobitnik je nagrade u kategoriji Inovacija godine. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje tvrtki ili organizaciji koja ima najinovativniji proizvod, uslugu ili proces u turizmu, što znatno doprinosi turističkom iskustvu destinacije. Muzej Vučedolske kulture u jakoj konkurenciji odnio je nagradu na temelju edukativnih aktivnosti za najmlađe.

“Prije tjedan dana u Zagrebu smo također dobili priznanje, kolegica Mirna Šuljig i ja, za Dječji vodič Dolkine priče i Dnevnik malog arheologa. Priznanje smo dobile od strane Hrvatskog muzejskog društva”, istaknula je Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.

Turistička zajednica grada Vukovara prepoznala je potencijal Muzeja vučedolske kulture i kandidirala ga na natječaj za nagradu Inovacija u turizmu na Danima hrvatskog turizma. Tako se Vučedol našao u jakoj konkurenciji sa Zagreb Time Travel – turom koja turistima pruža tzv. putovanje kroz vrijeme gradom Zagrebom i Podvodnim parkom Punat s otoka Krka.

Potporu svemu što rade, daje i gradska uprava. Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je Muzeju vučedolske kulture i njihovim predstavnicima, za koje kaže da se rezultati njihova rada u promociji arheologije vide na daleko.

Nagrade, priznanja ali i podrška struke i javnosti, dodatan su vjetar u leđa za realizaciju dugoiščekivanog projekta Vlade Republike Hrvatske, pod nazivom Izgradnja Arheološkog parka Vučedol, vrijednog 15 milijuna eura.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime