17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Na 11. Vukovar film festivalu 80 filmova iz 23 zemlje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma u Vukovaru sinoć je svečano otvoren 11. Vukovar film festival, manifestacija koja je postala prepoznatljiva i nezaobilazna ne samo u hrvatskim, nego i u europskim okvirima. Osim što doprinosi afirmaciji kinematografije, Vukovar film festival ima veliku važnost u regionalnom, gospodarskom, kulturnom i turističkom razvoju Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Festival traje do subote 26. kolovoza, a u međuvremenu će biti prikazano 80 filmova u 13 kategorija koji će biti prikazani na deset lokacija i u četiri grada. Osim Vukovara, naime, projekcije filmova bit će upriličene još i u Osijeku, Belom Manastiru te Valpovu. Šest dokumentarnih filmova, novitet je to ovogodišnjeg festivala, bit će prikazano na Bajaderi, turističkom brodu prilagođenom festivalskim potrebama i to tijekom plovidbe Dunavom! Tih šest filmova, od kojih je jedan producirao glasoviti Brad Pitt, uklopljeno je u program ”Odabrao Đelo Hadžiselimović” i to stoga što ih je doista odabrao dugogodišnji urednik dokumentarnog programa državne televizije.

Filmska ostvarenja na ovogodišnjem Vukovar film festivalu, pod čijim kišobranom je obuhvaćena kinematografija podunavskih zemalja, stižu iz 23 zemlje, a čak 20-ak od njih 80 prikazani su već na uglednim festivalima u Berlinu i Caenu. Poput, primjerice, mađarskog filma Tijelo i duša, inače višestruko nagrađenog na berlinskom festivalu, kojim je otvoren ovogodišnji vukovarski spektakl u okviru kojeg će biti održane i četiri filmske radionice te tri koncerta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime