11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Na 4. Srem Film Festu 60 filmova

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Srem Film Fest četverodnevna je manifestacija posvećena prezentaciji dokumentarnog filma ekološkog i turističkog predznaka. Cilj mu je promocija turističkih potencijala kulturno-povijesnog naslijeđa, kao i razvijanje multikulturalnosti i interkulturalnosti srijemske regije. Na ovogodišnjem, četvrtom izdanju, Srem Film Festa bit će prikazano 60 filmova u dvije kategorije – turizam i ekologija – iz 30 zemalja i s čak pet kontinenata.

Organizator festivala je Udruženje filmskih, televizijskih i radijskih stvaratelja Sremfilm iz Sremske Mitrovice u suradnji s iločkom Udrugom Cuccium.Odazvali smo se pozivu na suradnju zato što smo smatramo kako Ilok također na zadane teme može surađivati imajući u vidu svoju bogatu povijest i veliku turističku i gastronomsku ponudu – rekla je Marina Budimir, predsjednica Udruge Cuccium.Osim toga, ekologija je tema univerzalne i globalne vrijednosti o kojoj nikada nije ni dovoljno, ni previše progovarati.Zašto globalne? Pa, kada nešto ima veliku civilizacijsku vrijednost kao kulturno naslijeđe, onda ne pripada jednom gradu, jednoj naciji, nego cijelom čovječanstvu. Ista stvar je i s ekologijom; ne može samo netko čuvati prirodu, moramo je svi čuvati – naglasio je Igor Čolak, direktor Srem Film Festa.

Za kraj dodajmo kako će festivalski filmovi biti prikazani u šest gradova Srbije, ali i na tri hrvatske lokacije – Nijemci, Vučedol i Ilok. Srem Film Fest završava sutra.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime