4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Na aktualcu aktualan izostanak Županje u Razvojnoj strategiji VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradsko vijeće Grada Županje održalo je sjednicu, na kojoj se nakon aktualnog sata, na dnevnom redu našlo 16 točaka. Kreditno zaduženje za financiranje investicijskih projekata, izostanak sudjelovanja Županje u Razvojnoj strategiji Vukovarsko-srijemske županije, razvrstavanje komunalnog otpada samo su neke od tema o kojima se raspravljalo.

Radovi u naselju Šećerana često su aktualno pitanje u vijećnici. Tako je bilo i ovoga puta. Prilično miran aktualac započeo je pitanjem oporbenog vijećnika Mladena Hubera, kojega je zanimalo kada će započeti radovi prošle godine najavljene rekonstrukcije ceste u naselju Šećerana. Uslijedio je i odgovor gradonačelnika, koji je rekao da nedavno završen postupak javne nabave, za radove vrijedne 550.000 kuna. Radovi bi trebali krenuti kroz sljedećih mjesec dana.

Početkom lipnja na snagu je stupio novi način obračuna odvoza komunalnog otpada. Županjcima je to, uglavnom u užem središtu grada, u stambenim zgradama stvorilo određene poteškoće.

”Vidim da nijednog lokota više nema,kako da onda plaćam po potrošnji kad svi drugi u moj kontejner ubacuju? Vidim da su svi lokoti pobacani, upozorio sam da to neće baš tako lako funkcionirati, a uz to se i smeće odlaže ispred…”, upitao je Huber.

Za problem znaju, odgovario je direktor županjske Čistoće Ante Klanac. U planu je stavljanje novih lokote, sa zaključavanjem na ključ. Tako će, nadaju se u Čistoći, riješiti problem. Svi stanari će dobiti ključeve od tih lokota, neće više biti šifri, a tako neće biti pristupa trećim osobama koje su dosad znale šifru, pojašnjeno je. Apel je poslan i građanima, kojima je poručeno da spremnike moraju zaključavati.

Uz navedeno, vijećnike je zanimao i problem košenja trave na groblju, za koji je Klanac potvrdio da će ponovno upozoriti djelatnike, a najavljeno je i da će radovi na mrtvačnici biti uskoro dovršeni.

Predsjednika županjskog SDP-a Josipa Gregovorića pak zanimalo je zbog čega Županja nije uvrštena u nijedan veliki projekt nove, nedavno donesene Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije.

Pitanje je opredjeljenja hoće li se ulaziti u takve megalomanske projekte, za koje je upitno hoće li kasnije biti realizirani, odgovorio je gradonačelnik Miličević, dodavši da Županja radi na projektima koji su joj potrebni.

Netom poslije brzo završenog aktualca, na dnevnom redu našlo se još 16 točaka, a jedna od njih je i novi kredit koji grad diže. Pred Županjom je novi investicijski ciklus, a ovom prilikom poručeno je da svaku izgradnju veću od milijun kuna grad nije u mogućnosti financirati. Kredit će dobiti po povoljnim uvjetima, naglasio je gradonačelnik Miličević i dodao da je riječ o 12 milijuna kuna koji se ulažu u infrastrukturne sadržaje.

Na sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka o dodjeli priznanja povodom skorašnjeg Dana Grada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime