10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Na FAZOS-u održan prvi “Sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, održan je prvi “Sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava”, na kojem su svoje proizvode predstavili sadašnji i bivši studenti te zaposlenici ovog fakulteta. Bila je ovo prilika za prezentaciju vlastitih proizvoda, ali i za razmjenu iskustava.

“Htjeli smo pokazati kako naši studenti, bivši studenti i profesori vrijedno rade i kako stečeno znanje i vještine mogu uspješno transformirati i implementirati na svojim OPG-ovima kroz finalne prehrambene poljoprivredne proizvode,” pojasnio je svrhu sajma Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti.

Na istom mjestu našli su se tako sadašnji i bivši studenti ovog fakulteta, ali i gosti izlagači. Jedan od njih bio je i sirar Ivan Gašić, inače najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik u 2017.godini, koji se osvrnuo na aktualnu situaciju u poljoprivedi: “Od poljoprivrede se danas može živjeti dobro i skromno, sad da kažem da je nešto bajno, nije. Svi znamo kakvo je stanje u hrvatskoj poljoprivredi. Jako je teško, ali uz puno truda, može se.”

Ovakvim aktivnostima promiču se domaći proizvođači, što je posebice važno u današnje vrijeme, istaknuli su brojni izlagači ovom prilikom, te izrazili zadovoljstvo održanim sajmom s nadom da će sličnih u budućnosti biti i više.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime