28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Na graničnom prijelazu Tovarnik spriječen nezakonit unos cigareta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na graničnom prijelazu Tovarnik  carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su pregled kamiona i poluprikolice srpskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao državljanin Republike Srbije.

Vozač je provoznom carinskom deklaracijom prijavio za provoz iz Srbije u Francusku rashladne uređaje (hladnjake) u ukupnoj količini od 51 kolete. Zbog sumnje da se među prijavljenom robom nalazi i neprijavljena roba izvršen je rendgenski pregled robe. RTG pregledom, u prednjem dijelu poluprikolice, a ispod i između prijavljenih hladnjaka, uočeni su oblici koji nisu odgovarali opisu prijavljene robe.

Otvaranjem poluprikolice i istovarom tri hladnjaka utvrdilo se što se nalazi ispod i između njih. Nakon micanja hladnjaka otkrivene su kartonske kutije u kojima su se nalazile cigarete.
Pregledom pošiljke utvrđeno je da se pored prijavljene robe u poluprikolici nalazi ukupno 105 kartonskih kutija s ukupno 44990 kutija, odnosno 899800 komada raznih vrsta cigareta

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 257. stavak 1. Kaznenog zakona „Izbjegavanje carinskog nadzora“ protiv vozača kamiona podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvo u Vukovaru.
Cigarete su zbog pokušaja nezakonitog unosa u RH privremeno oduzete od vozača kamiona, a kao sredstva počinjenja kaznenog djela privremeno su oduzeti i sklop vozila te hladnjaci marke Hisense.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime