23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Na graničnom prijelazu Tovarnik zaustavljena dva automobila s nepripadajućim registracijskim pločicama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na graničnom prijelazu Tovarnik, 1. veljače u 22 sata na izlazu iz Republike Hrvatske policija je kontrolirala dva automobila marke Volkswagen Tiguan s prenosivim pločicama mađarskih registracijskih oznaka i vozače, 22- i 44-godišnjaka, oba državljana Srbije, priopćili su iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Tijekom izlazne granične kontrole policijski službenici, u suradnji sa službenicom Frontexa, utvrdili su kako prenosive pločice na oba vozila pripadaju mađarskoj tvrtki koja više ne posluje, zbog čega se više ne smiju koristiti u javnom prometu te su trebale biti vraćene nadležnom tijelu Mađarske, dodali su.

Nad obojicom vozača provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“, ističu iz policije. Utvrđeno je kako su osumnjičene osobe krajem siječnja 2023. godine na oba vozila, prethodno kupljena u Norveškoj, postavili navedene nepripadajuće registracijske pločice kako bi ih prevezli iz Norveške u Srbiju, u čemu su ih spriječili hrvatski policijski službenici. Prenosive registracijske pločice i prometne dozvole privremeno su im oduzete, a protiv obojice osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena odgovarajuća prijava.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime