33 C
Vinkovci
Utorak, 28 lipnja, 2022

Na izložbi fotografija ”Budica” predstavilo se 67 autora

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Galeriji fotografije Meraja otvorena je izložba nazvana “Budica” (jedino se u Vinkovcima trafika ili kiosk, mala ulična trgovina naziva budica), na kojoj je svoje fotografije predstavilo 67 autora, članova Foto kluba Vinkovci, prijatelja kluba i s društvne mreže Facebook.

Prva “Budica” postavljena je u srpnju 2013. u čast ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU-a. “Budica” se uvijek osvrće na aktualne događaje, fotografije pokazuju svakodnevicu i opisuju svakodnevni život.

-”Središnja aktivnost svakako je naš Salon fotografije koji je 2021. realiziran velikom upornošću i radom članova Fotokluba Vinkovci uz financijsku potporu Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture i medija RH. Izložbeni programi realirani su u prostoru Galerije fotografije Meraja. Izložbom “Panorama 2020.” obilježen je kontinuitet Salona od dvadeset godina, a predstavljene su fotografije članova kluba na Salonima u proteklih dvadeset godina. Postav je činilo 386 fotografija od 47 autora. Druga velika izložbe bila je ona turskog fotografa Mustafe Gümüşa, a održane su i četiri izložbe treće sezone ciklusa izložbi “U apsidi” te dva postava “Budice”, za 2019. i za 2020. godinu. Ukupno je u programima svojim fotografijama sudjelovao 351 autor. S obzirom na okolnosti bio je to vrlo bogat Salon”, istaknuo je Dražen Bota, predsjednik Fotokluba ”Vinkovci”.

Ovogodišnja “Budica” može se razgledati  do 15. lipnja, utorkom, petkom i nedjeljom od 18 do 20 sati.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime