22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

Na misama bez rukovanja i svete vode

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pandemijski razmjeri o kojima zajednica svakodnevno sluša putem različitih medija zahtijevaju razboritu pozornost i crkvenih zajednica te ozbiljan stav kršćanske odgovornosti. Pogođeni razdobljem koje prolaze mnoge zemlje diljem svijeta i Europe, suočeni sa širenjem zaraze izazvane koronavirusom, Đakovačko-osječka nadbiskupija poslala je obavijest i preporuke vezane uz redovite mise. Iz nadbiskupije su poručili svim vjernicima da se prilikom misnog slavlja pridržavaju preporuka općih mjera zaštite od respiratornih zaraznih bolesti, uključujući izbjegavanje tjelesnih kontakata s drugim osobama kao i razmak od jednog metra.

Kako su nam naglasili biskupi, nećemo pružati ruku mira jedni drugima ili niti stavljati križić djetetu kada dođe, ali ćemo normalno živjeti”, poručio je vlč. Stjepan Krekman, dekan vinkovačkog dekanata i župnik Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja.

Preporuke nadbiskupije, između ostaloga, obuhvaćaju i nekorištenje svete vode prilikom ulaska u Crkvu, kao i ustezanje vjernika, svećenika, starijih osoba od dolaska na svetu misu u slučaju simptoma koji bi mogli ukazati na mogućnost zaraze koronavirusom.

Treba se ponašati u skladu s preporučenim higijenskim mjerama. Ukoliko čovjek redovito pere ruke, ponaša se sukladno higijenski mjerama, mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvog problema, ničega što bi štetilo nama ljudima”, dodao je Krekman.

Ipak, prateći sve mjere opreza kojima bi se moglo spriječiti širenje zaraze koronavirusom, svećenici poručuju da vjernici misno slavlje mogu pratiti i putem medijskih sadržaja, a slavlje sakramenata održavat će se u prostorijama koje ispunjavaju sve preporučene higijenske uvjete. No, glavna poruka je, kažu..

Malo više molitve, malo više posta, žrtve i bit će sve uredu”, zaključio je dekan vinkovačkog dekanata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime