19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Na Petrovačkoj doli kod Vukovara otkrivena masovna grobnica s najmanje deset osoba

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prema prvim preliminarnim nalazima na Petrovačkoj doli kod Vukovara  otkrivena je masovna grobnica s najmanje deset osoba, radi se o žrtvama iz Domovinskog rata, pored koji su pronađeni i civilni odjevni predmeti.

“Svo ovo vrijeme u protekle dvije godine s nama su bili i predstavnici Državnog odvjetništva i Ministarstva unutarnjih poslova te će oni, kada mi završimo svoj dio posla, odraditi posao oko utvrđivanja počinitelja i odgovornosti kao i podizanja optužnica”, istaknuo je ministar Medved te zahvalio svima na suradnji, a posebno Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci, čiji pripadnici neumorno pretražuju teren u svim vremenskim uvjetima.

Naveo je kako je tijekom probnih iskapanja na Petrovačkoj doli pregledano i uklonjeno više od 90 tisuća kubičnih metara raznog materijala i otpada, a pretražena dubina doseže i do 14 metara, te je dodao da će se pretraga terena nastaviti dokle god bude potrebno.

Preliminarnim istraživanjima i saznanjima utvrđeno je da se radi o žrtvama čiji su posmrtni ostaci s primarne lokacije na Petrovačku dolu preseljeni u prvoj polovici 1992. godine, u vrijeme privremene okupacije grada Vukovara.

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime