20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Na radnom sastanku u Općini Negoslavci razgovaralo se o realiziranim, ali i budućim projektima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođenom županom Damirom Dekanićem, prisustvovalo je radnoj posjeti Općine Negoslavci na kojoj se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji, mogućim projektima te određenim problemima, odnosno njihovim potencijalnim rješenjima.

Općinski načelnik Dušan Jeckov dosadašnju je suradnju ocijenio korektnom, poželjevši da u budućnosti bude barem takva, ako ne i bolja. Na samom je početku sastanka izvijestio o demografskim mjerama koje provode. Sufinancirali su kupnju kuće mladim bračnim parovima te su kroz poticaje poduzetnicima i obrtnicima pomogli otvaranje 15 novih obrta. „Razgovarali smo o određenim zajedničkim projektima koje nam je Vukovarsko-srijemska županija financirala, od kojih su neki uređenje centra općine i nerazvrstanih cesta, a velika stručna i tehnička podrška u njihovom realiziranju nam je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije. Osim toga, razgovarali smo o programima ruralnog razvoja i onima prekogranične suradnje, odnosno o svemu onome što potencijalno može poboljšati uvjete života naših stanovnika“, rekao je Jeckov.

Da je suradnja vrlo dobra potvrdio je i župan Dekanić, istaknuvši nekoliko ključnih projekata na području općine Negoslavci. „Imamo niz projekata koje zajedno realiziramo i niz problema koje nastojimo zajedno riješiti, vezanih uz komunalnu infrastrukturu te izgradnju školske sportske dvorane. Županija je financirala projektnu dokumentaciju potrebnu za izgradnju dvorane, a pomoć će se nastaviti i za samu izgradnju. Naravno, sve to ovisi o natječaju koji će, nadamo se, uskoro biti objavljen i o uvjetima koji su propisani“, istaknuo je župan dodavši kako su pričali i o problemima koji postoje u općini, najviše vezane uz demografiju, potencijalnu izgradnju područnog dječjeg vrtića i komunalni dio.
Nakon sastanka, obišli su neke od realiziranih projekata, kao i one koji su trenutno u tijeku na području Negoslavaca. Uz župana, sastanku su prisustvovali zamjenici župana Franjo Orešković i Srđan Jeremić, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić, ravnateljica županijske Razvojne agencije Zrinka Čobanković te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime