28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Na sjednici HGK ŽK Vukovar o Strategiji razvoja VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovaru je danas održana proširena sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Vukovar, s točkom dnevnog reda koja se odnosila na Razvojnu strategiju Vukovarsko-srijemske županije. Gospodarstvenici s područja župnaije koji su nazočili sjednici imali su priliku dati svoja mišljenja o radnoj verziji strategije razvoja za sljedeće razdoblje, a njihove će primjedbe i prijedlozi, kako je istaknuto, biti razmotreni u procesu usvajanja strategije.

Kako izgleda radna verzija županijske strategije za razvoj, za razdoblje 2016.-2020., zanimalo je brojne gospodarstvenike i poduzetnike ovog područja, jer upravo su oni ti koji će na svojoj koži osjetiti kvalitetu ili manjkavosti novog programa.

Gospodarstvenike koji su dio prerađivačke industrije zanimalo je na što će biti usmjerena nova strategija. Smatraju da bi upravo njihova grana industrije trebala dobiti više prostora u novom razdoblju. I to s pravom, s obzirom na to da je upravo prerađivačka industrija na posljednjoj sjednici županijske skupštine izdvojena kao ona na kojoj su temeljeni dugoočekivani pokazatelji oporavka gospodarstva županije. “Želimo da tvrtke same izravno doprinesu radnoj verziji Strategije, da daju svoje prijedloge ili primjedbe, od kojih će neki, nakon razmatranja, biti ugrađeni u Strategiju razvoja za razdoblje od 2016. do 2020.”, pojasnio je Ivan Marijanović, direktor HGK ŽK Vukovar. Do sad su napravljene analize postojećeg stanja, napravljena je swoot analiza, izrađeni prioriteti i određene mjere koje će se provoditi. Naglasak je stavljen na poljoprivredu, prehrambenu i drvoprerađivačku industriju. Mjerodavni kažu kako će nova županijska strategija biti spremna na vrijeme, iako njezino usvajanje ovisi o nekoliko faktora, primjerice o donošenju strategije razvoja na državnoj razini ili o potrebi izrade studije utjecaja na okoliš. Ipak, očekuje se kako će nova Strategija biti usvojena na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime