22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Na sjednici Županijske skupštine VSŽ o proračunu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, na kojoj je, prigodno s obzirom na kraj godine, glavna tema bio proračun za 2017. i 2018. godinu te projekcije za 2019. Govora je bilo i o planu pokrića manjka prihoda iz prethodnog razdoblja u proračunu, za razdoblje 2018.-2020. Ostale točke dnevnog reda odnosile su se na izvješća o radu županijskih ustanova i organizacija, odluke tehničke prirode i drugo.

S 25 glasova za i 13 protiv, usvojen je prijedlog drugih izmjena i dopuna županijskog proračuna za ovu godinu koji iznosi 689 milijuna kuna.

“Proračun se smanjuje za 179 milijuna kuna, a glavno smanjenje odnosi se na ukidanje pozicije manjka prihoda iz prijašnjih godina zdravstvenih ustanova, iz razloga što po novoj metodologiji više ne moramo tu stavku prikazivati u posebnom dijelu proračuna” – rekla je Sandra Adžaga, v.d. pročelnice Službe za poslove proračuna i javnih financija.

Osim toga, smanjenje se, u iznosu 34 milijuna kuna, odnosi i na strateške županijske projekte, a razlog je, kaže Adžaga, taj što natječaji na koji bi bili prijavljeni, još nisu objavljeni.

Kad je pak o sljedećoj godini riječ, projekcije kažu sljedeće: proračun se sastoji od prihoda u iznosu 794 milijuna kuna, rashoda u iznosu 776 milijuna kuna, te viška prihoda u iznosu 18 milijuna kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime