12 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Na Vukovar film festivalu 80 filmova u 13 kategorija

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarci, ali i svi ostali koji se nađu u Vukovaru, Osijeku, Valpovu ili Belom Manastiru od 21. do 26. kolovoza imat će priliku uživati u 80 filmova na 10 različitih lokacija, tijekom 11. Vukovar film festivalu – Festivalu podunavskih zemalja, koji će i ove godine ugostiti najbolje i najnagrađivanije svjetske filmove s festivala u Berlinu, Cannesu i Sundanceu.

”I dalje uspijevamo zadržati visoku kvalitetu filmova koje prikazujemo na festivalu, čak 20 koje prikazujemo bili su na najvećim filmski festivalima svijeta, a od njih je čak13 bilo u glavnoj kompeticiji za glavnu nagradu”, rekao je direktor Festivala Igor Rakonić.

Željno iščekivani događaj bit će otvoren višestruko nagrađivanim mađarskim filmom Tijelo i duša, pobjednikom ovogodišnjeg 67. filmskog festivala u Berlinu, osvajačem Zlatnog medvjeda. Raznih premijera neće nedostajati. Organizatori su se pobrinuli i za noćnu zabavu uz popularne domaće bendove Detour, Jinxe i Kojote, ali i poznate DJ-eve…

Dokumentarne filmove, prepoznate jednako od publike, kritike i medija za festival je odabrao Đelo Hađiselimović, a prikazani će biti na tzv. plovećem kinu Dunavom, na brodu Bajadera, što je prošle godine dočekano s oduševljenjem.

”Nismo imali prošle godine bogat program kao što ćemo imati ove. U suradnji s našim partnerima za svaki film imat ćemo nešto posebno ponuditi za naše goste koji će prisustvovati tim projekcijama, koje počinju u 21:30”, najavila je Zrinka Šesto, iz službene turističke agencije festivala.

Žiri će biti sastavljen od tri osobe – glumca Emira Hadžihafisbegovića, Branke Papić, filmske urednice na Hrvatskoj televiziji i Deana Kotige, bivšeg filmskog kritičara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime