-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Na zadovoljstvo Borinčana počinje izgradnja nadvožnjaka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na zadovoljstvo Borinčana počinje izgradnja nadvožnjaka

U maloj vijećnici Grada Vinkovaca svečano je potpisan ugovor o izvođenju radova izgradnje nadvožnjaka i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima za potrebe projekta “Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u Gradu Vinkovcima”, ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Dugoočekivani je to projekt stanovnika prigradskog naselja Borinci kojim će zeleni borinački most uskoro otići u povijest. Svoje zadovoljstvo potpisom ugovora nije krio vinkovački gradonačelnik.

-Konačno da imamo ugovor s izvođačem radova i možemo krenuti s izgradnjom nadvožnjaka. Do sada je sve bilo ugovaranje. Godinu dana smo potrošili na zakone i sve ono što je bilo neophodno napraviti. Konačno, imamo na kraju rezultat i možemo krenuti s izgradnjom, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.


Dakle, pred kraj sljedećeg tjedna bi trebalo biti uvođenje u posao. Čin uvođenja u posao znači da će investitor predati naručitelju sve projekte da ih prouči, da se pripremi i počne raditi, riječi su Ivice Vuletića, tehničkog direktora tvrtke izvođača.
Mještani Borinaca nadvožnjaku se nadaju već dugi niz godina. Do sada su do središta Vinkovaca morali okolnim putem preko gradske četvrti Slavija, odnosno, putem dužim od sedam kilometara.

-To je projekt koji Vinkovčani dugo čekaju, koji Borinčani dugo čekaju. Spojit će dva dijela grada, otvorit će novi ulaz u grad, otvorit će kompletno novu perspektivu grada i nekako projekt koji će, vjerujem, biti kruna ovog našeg mandata, poručio je gradonačelnik.

Početak radova očekuje se početkom studenog, a projekt, između ostalog, uključuje pristupne ceste, most i izmještanje određenih infrastrukturnih vodova, na zadovoljstvo stanovnika vinkovačkog prigradskog naselja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime