22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

Načelnik Šestić: ”Općina Drenovci je starački dom na otvorenom!”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru obilježavanja Dana Općine Drenovci upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Drenovci kojoj su uz veliki broj uzvanika nazočili i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije. Župan Božo Galić općinskom je načelniku Jakši Šestiću, između ostalog, čestitao i zaželio mnogo uspjeha u radu i mnogo kvalitetnih projekata na korist svih mještana koji žive u pet naselja ove općine u Cvelferiji. A to su, abecednim redom; Drenovci, Đurići, Posavski Podgajci, Račinovci i Rajevo Selo u kojima prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine obitava 5.174 stanovnika. Taj broj, međutim, izvan svake sumnje danas je manji, bijela kuga učinila je svoje.

– Ne radi se ovdje o bijeloj kugi, nego o kontinuiranom zapostavljanju i nerazvijanju ovog prostora što je za izravnu posljedicu ostavilo veliko iseljavanje što je našu općinu učinilo staračkim domom na otvorenom – rekao je načelnik Šestić.

Problemi Općine Drenovci zapravo su i istovjetni problemi većine općine najistočnije hrvatske županije čiji je čelnik potpuno svjestan ozbiljnosti aktualnog trenutka.

– Ali, uzdam se u učinkovitost Strategije razvoja VSŽ koju smo napravili i koja za cilj ima zaustavljanje odlaska mladih, što je jedino moguće novih radnih mjesta – podvukao je župan Galić.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća analizirano je učinjeno u proteklom razdoblju, a najavljeni su i neki budući projekti u Općini Drenovci koja dva do tri milijuna vlastitih sredstava na godišnjoj razini troši na poboljšanje komunalne infrastrukture. Prioritetom svih prioriteta označena je izgradnja kanalizacijske mreže na području cijele općine.

Svečana sjednica Općinskoga vijeća bila je i prigoda za dodjelu godišnjih nagrada ”Franjo Hanaman” onima koji su svojim djelovanjem pridonijeli općinskom napretku. Ovogodišnji dobitnici laskave nagrade su izuzetno aktivna umirovljenička Udruga Veselo srce, zatim proizvođač mlijeka i sira Mijo Pranjić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji, naglašeno je ovom prigodom, cijelo vrijeme nakon poplave iz 2014. godine kontinuirano pomaže ovaj kraj. Umjesto Bandića nagradu ”Franjo Hanaman” preuzela je Biserka Bucković, posebna savjetnica prvog čovjeka metropole.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime