25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Nadbiskup Hranić: “Sebičnost i novac okupirali su srca i živote vjernika”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Kako to da je izabrani narod, naraštajima pripravljan na Mesijin dolazak, ostao daleko od njega dolaskom njegova rođenja i silaskom na Zemlju?” Vrlo znakovito je započeo pastirsku božićnu poslanicu nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić u nadbiskupskom domu u Đakovu. “Svojima dođe i njegovi ga ne primiše” – rečenica je to kojom je oslikao rođenje Krista u štalici, a potom prepisao na aktualno siromašno stanje duhovnog života ljudi u Hrvatskoj.

Osim toga, rekao je kako su individualizam, sebičnost i novac okupirali srca i živote vjernika. U tom duhu, osvrnuo se i na aktualnu temu kupovine skupocjenog automobila župnika iz Ivanovca, koja je vrlo negativno odjeknula u javnosti. Nadbiskup je napomenuo kako bi članovi župnog i ekonomskog vijeća trebali znati podrijetlo novca za kupovinu automobila.

Komentirao je i organiziranje programa Adventa na trgovima u gotovo svim gradovima diljem Slavonije i Baranje. Mišljenja je kako je to pozitivna dimenzija susreta ljudi, no s druge strane za Crkvu je Advent – zornice, ispovijed, promišljanje o rođenju i dolasku Isusa Krista, istaknuo je nadbiskup te sve pozvao na dostojanstvo, osobito one koji zagovaraju rad trgovina na blagdane.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime