20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Nadbiskup Hranić u Pastirskoj božićnoj poruci pozvao na udomljavanje nezbrinute djece

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit, mons. Đuro Hranić, održao je konferenciju za medije prigodom nadolazeće svetkovine Rođenja Gospodnjega – Božića. Tom prigodom nadbiskup Hranić uputio je svoju Pastirsku božićnu poruku “I porodi sina svoga, provorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu”.

 

Činjenica koju navode evanđelisti, da za Mariju i Josipa nije bilo mjesta u svratištu, tako zorno pred nas stavlja iskustvo zatvorenosti ljudskog srca – naglasio je u Pastirskoj božićnoj poruci nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić. I današnje vrijeme ima potrebu za Marijom i Josipom, za osobama koje su spremne staviti se u službu Djeteta i djece, bilo da je riječ o vlastitoj biološkoj djeci, udomljenoj ili posvojenoj – rekao je nadbiskup Hranić.

 

Osvrnuo se nadbiskup na susretu s novinarima i na aktualne teme, a u Pastirskoj božićnoj poruci podcrtao kako ne bismo smjeli stoga dopustiti da ijedno dijete ostane uskraćeno za toplinu obiteljskog doma zbog nedostatnog broja udomitelja. “Otvoriti svoj dom, udomiti ili usvojiti kad su za to ostvareni uvjeti da je to doista povlašteni oblik slavljenja Božića” – zaključio je mons. Đuro Hranić, đakovački-osječki nadbiskup i metropolit.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime