4 C
Vinkovci
Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Naglić: ”Građani ne moraju strahovati, ove godine smrzavanja neće biti”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Na današnjoj 12. sjednici Županijske skupštine usvojen je Izvještaj o izvršenju Proračuna Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje siječanj-lipanj 2022. godine, kao i Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu sa 24 glasa za i devet protiv.
– Zadovoljni smo izvršenjem proračuna, prihodi od poreza i prireza su nešto veći od planiranih. Znači, prihodi su nam stabilni i povećavaju se, rudna renta i slični prihodi su značajno veći nego 2021. godine, već sada su ispunjeni sa 100 posto – poručio je župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić.
Što se pak rashoda tiče, župan ističe kako su otegotni čimbenici neki od proračunskih korisnika za čije dugove ne postoji realni mehanizam rješavanja.
– To su korisnici poput vinkovačke bolnice za čije dugove trenutno ne postoji realni mehanizam rješavanja, međutim sve ostalo ima dobar uzlazni trend. Ne očekujemo nikakve veće stresove do kraja aktualne kalendarske godine – istaknuo je Dekanić.
Mario Naglić koji je u rujnu stupio je na dužnost direktora Plinare istočne Slavonije, Županijskoj skupštini podnio je izvješće o aktualnom stanju u toj tvrtki .
– Odmah po preuzimanju dužnosti u PIS-u prionuo sam pregledu inkriminiranih ugovora s tvrtkom i mogu reći kako Ugovori nose oznaku poslovne tajnosti, a i dok traju izvidi DORH-a ne mogu o tome previše govoriti. Dva ugovora su sporna, potpisan je i treći koji nije konzumiran Institucije po tom pitanju rade svoj posao, a ono što je za građane važno – ove zime smrzavanja neće biti. Imamo na raspolaganju dostatne količine plina, a do 1. travnja 2024. godine zajamčene su i cijene – istaknuo je Naglić.
Dodao je i kako nekih problema u samoj Plinari ipak ima, no kako se sada čini nisu nerješivi.
– Problem je račun za trgovinu plinom između INE, PIS-a i OMS-a. INA nam je ispostavila račun na iznos od 11.333.000 kuna, a mi smo poslali fakturu prema OMS-u iznosu od 11.417.000 kuna koji sada ne možemo naplatiti zbog blokade DORH-a. Prema OMS-u, koji na računu ima preko 200 milijuna kuna, smo pokrenuli ovrhu -pojasnio je Naglić.
To je, kaže, generiralo problem jer Ina za potraživanje pritišće PIS koji ne može naplatiti svoje potraživanje od OMS!
– To je zapravo i jedina stvar koja opterećuje naše poslovanje – naglasio je.
Ipak, otkriva Naglić jučer je načinjen značajan iskorak u suradnji s Inom:
– Župan Dekanić i ja održali smo jučer sastanak s ljudima iz INA-e, a dolaskom hrvatskih članova Uprave Ine odnos prema nama se drastično promijenio nabolje. Sve smo bliže povoljnom rješenju za nas – poručio je.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime