11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Nagrađeni najupsješniji učenici i mentori osnovih i srednjih škola VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima i mentorima iz osnovnih škola iz znanstvenog područja i srednjih škola iz znanstvenog i strukovnog područja, koji su osvojili 1., 2. i 3. mjesto na državnim natjecanjima, 1. mjesto na županijskim natjecanjima, te diplome na smotri LiDraNo.

Na školskim smotrama i natjecanjima školske godine 2018./19. bilo je uključeno 9000 učenika na školskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima. Ove godine je sudjelovalo 430 učenika manje nego prošle godine.

Na državnim natjecanjima 1. mjesto osvojilo je 9 učenika, 2. mjesto 14 učenika, 1 ekipa, 1 trio i 1 duo, a 3. mjesto osvojilo je 9 učenika.

Učenice OŠ V. Nazora sudjelovale su na LiDraNu – državnoj smotri s radijskom emisijom “Oni mogu, oni hoće”. Brojni su učenici dobili nagradu zbog izvrsnog uspjeha na županijskim natjecanjima, osobito su se istaknuli učenici OŠ Ivana Mažuranića, Vinkovci iz engleskog jezika i tehničke kulture, područje automatika pod vodstvom mentora: Mirne Katičić i Davora Leta.

Učenici Glazbene škole Josipa Runjanina, Vinkovci i glazbeni odjeli OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar sudjelovali su na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima glazbe i plesa, pod mentorstvom Jadranke Uzelac. Osvojile su drugo mjesto na državnom natjecanju.Na državnom natjecanju iz matematike u Poreču prvo mjesto osvojio je učenik OŠ A.G. Matoša, Vinkovci pod vodstvom mentorice Snježane Petrović.

Najzapaženiji uspjeh ostvarili su učenici Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci: Fran Marić, Nino Matozan i Vittorio Vičević na Svjetskom natjecanju iz robotike u Kini, pod vodstvom mentora Daniela Rakijašića, osvojivši drugu nagradu i učenica Srednje Strukovne škole, Vinkovci Irena Bunčić koja je na međunarodnom natjecanju ugostiteljskih i turističkih škola osvojila prvo mjesto iz područja slastičarstva u Nizozemskoj.

Uz brojne uspjehe učenika, treba pohvaliti i učenice Valentinu Jozanović i Valentinu Kuntić iz Srednje Strukovne škole Vinkovci, koje su s mentoricom Marijom Bošnjak izborile sudjelovanje na

državnoj smotri radova učenika s teškoćama. Ostaje još poželjeti mnogo uspjeha učenicima i mentorima i u narednim školskim godinama.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime