-1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Najava 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Prostorijama Doma kulture u Retkovcima je predstavljen službeni program ovogodšnjih 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Susreti će se održati od 06. do 22. ožujka u organizaciji Općine Ivankovo i Kazališta “Mika Živković”- Retkovci.

Susreti prikazuju kazališna ostvarenja svih poetika koje njeguju kazališne družine, od klasičnoga pučkoga, alternativnoga, plesnoga, kao i drugih vrsta kazališnoga izričaja. Nastupit će kazališne družine iz cijele hrvatske ali i inozemstva te tako ističu organitzatori doprinjeti razvoju kulture na nacionalnoj razini.

Ovogodišnja izbornica predstava Selena Andrić, između pristiglih 28 prijavljenih predstava izabrala je deset kazališnih predstava i jednu mono-komediju, a pozornicom Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji prodefilirat će stotinu glumaca.

Ove godine dogodit će se i jedna iznimka…

Retkovačko kazalište Mika Živković, neće igrati premijerno svoju novu predstavu na otvorenju kazališnih susreta u Retkovcima, no predstava ansambla retkovačkoga kazališta vrlo marljivo radi na pripremi kazališnoga komada, nove predstave, komedije, koji će svoju premijeru doživjeti u mjesecu travnju u Retkovcima.

Nagrade se dodjeljuju odlukom prosudbenog povjerenstva u više kategorija a dodjeljivat će i diplome za najuspješnija glumačka ostvarenja iz svake predstave a broj nagrada ovisit će o broju odigranig predstava u konkurenciji. Posebnu nagradu imat će priliku dodijeliti i publika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime