-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Najavljen 1. Vinkovački festival šunke, vina, rakije i kulena

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uz brojne druge vinkovačke manifestacije, grad na Bosutu moći će se pohvaliti i s Vinkovačkim festivalom šunke, vina, rakije i kulena. Na medijskoj konferenciji organizatori su novinare upoznali s razlozima osnivanja festivala, i kako su istaknuli, željom da se promoviraju autohtoni proizvodi. Festival će se održati 26. listopada ove godine, a s najavom se krenulo ranije kako bi se ostavilo dovoljno vremena izlagačima za pripremu i odziv na festival, koji će imati i natjecateljski karakter.

Inače, inicijativa za osnivanjem Vinkovačkog festivala šunke, rakije, vina i kulena potekla je od prof. dr. sc. Đuro Senčić s Agrobiotehničkog fakulteta iz Osijeka. Njegovu inicijativu, objeručke su prihvatili u Vinkovačkim šokačkim rodovima pa se uključio i Grad, koji je prepoznao značaj ovakvog Festivala.

Na današnjoj medisjkoj konferenciji o ovoj manifestaciji govorili su predstavnici Grada, Vinkovačkih šokačkih rodova i Turističke zajednice. Kako su između ostalog istaknuli, očekuje se 60-ak proizvođača šunke, rakije, vina i kulena.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime