22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Najavljen Festival šunke, vina, rakije i kulena

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vinkovačkoj gradskoj vijećnici održana je medijska konferencija na kojoj je najavljen prvi vinkovački Festival šunke, vina, rakije i kulena. Cilj festivala je promoviranje domaćih proizvođača i njihovih proizvoda, jer slavonske delicije, iako su naširoko poznate i prihvaćene, u odnosu na neke druge proizvode, ne postižu zadovoljavajuću cijenu za sav uloženi trud tijekom proizvodnje.

Slijedom navedenog, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je da su drugi krajevi Hrvatske dobro brendirali svoje proizvode, a sad je vrijeme da slavonske delicije dostignu prestiž i cijenu kakvu i zaslužuju.

U okviru festivala, članovi stručne komisije, koji dolaze iz cijele Hrvatske, ocijenili su najbolje iz svake kategorije te će na završnici festivala najboljim proizvođačima biti dodijeljena priznanja i medalje. Zvonimir Liščić, predsjednik Udruge Vinkovački šokački rodovi i jedan od organizatora festivala, naglasio je da je na ovogodišnjem festivalu ocijenjeno sedam uzoraka šunki, 34 kulena, 31 rakija i 100 vinskih uzoraka. Konkurencija je dobra, proizvodi zavidne kvalitete, a i odaziv proizvođača je iznenađujuće dobar, kažu organizatori, Istaknula je to i Martina Matković, direktorica TZ Grada Vinkovaca, naglasivši da je ovaj gastro festival potreban gradu na Bosutu, posebice jer je upravo enogastronomija sve češći razlog turističkih posjeta nekom gradu ili mjestu.

Ukoliko želite podržati domaće proizvođače i kušati najbolje okuse Slavonije posjetite završnicu festivala, koja se održava u subotu- 26. listopada, u svečanoj dvorani Barun Trenk. Vrata za sve posjetitelje otvorena su od 10 do 16 sati, pozvali su organizatori.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime