22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Najavljen program 53. Vinkovačkih jeseni

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ovogodišnje, 53. Vinkovačke jeseni održat će se od 7. do 16. rujna pod geslom ‘Pregršt istine’, a uobičajeno, uz folklorno-tradicijski dio, najstarija hrvatska manifestacija tradicijske kulture ponudit će i niz gospodarskih, kulturnih i sportskih sadržaja, kao i priredbi i koncerata namijenjenih mlađoj populaciji. Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković najavio je da će se Folklorne večeri održati od 7. do 11. rujna, uz nastupe 61 KUD-a, a Dječje vinkovačke jeseni najavljene su za 8. i 9. rujna, uz sudjelovanje 60-tak dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske.

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora bit će upriličena 15. rujna, a od 14. do 16. rujna održat će se i sve uobičajene središnje priredbe 53. Vinkovačkih jeseni, koje su ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Na danas održanoj medijskoj konferenciji premijerno je prikazan i novi promotivni video spot Vinkovačkih jeseni. Poruka spota, kojeg potpisuje Marko Zeljković Zelja – dođite na 53.Vinkovačke jeseni, koje, kako je istaknuto na medijskoj konferenciji, više od pet desetljeća uspješno i ponosno čuvaju i njeguju hrvatsku tradicijsku kulturu i baštinu. Prema najavama organizatora, niti ovoga puta uz tradicijski dio manifestacije, neće izostati urbanih sadržaja za mlade, ali i programa za gospodarstvenike, kojima je Slavonski sokak svake godine sve privlačniji, a broj događanja sve veći. “Koliko je to veliki posao, govori i činjenica da je organizacija ovogodišnjeg izdanja Vinkovačkih jeseni krenula još u rujnu prošle godine, da bi se građanima i posjetiteljima omogućilo uživanje u sadržajima na zavidnoj razini kvalitete”, istaknuo je vinkovački gradonačelnik i predsjednik OO 53.Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić.”Vinkovačke jeseni – 10 dana, 24 sata zabave, 20 koncerata i gotovo 7.500 sudionika. Očekujemo 120.000 posjetitelja što zapravo najviše govori o našoj manifestaciji. Nadam se da će svatko na manifestaciji pronaći nešto za sebe u sadržajima koje smo pripremili. Bogat je i OFF program na kojem proteklih godina nešto više radimo”, izjavila je Mirjam Jukić, direktorica tvrtke Novosti.

Valja naglasiti da je program svečanosti otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni, koja će biti održana 14. rujna pod geslom “Pregršt istine”, i ove godine osmislila dugogodišnja scenaristica Vinkovačkih jeseni, Ana Cvenić, a na pozornici će oživjeti slike iz bogatoga književnoga opusa zavičajne književnice Mare Švel Gamiršek.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime