4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Najavljene 52. Vinkovačke jeseni, najveća ovogodišnja novina Vinski grad

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Iako je do početka 52. Vinkovačkih jeseni, koje se održavaju od 8. do 17. rujna, ostalo gotovo tri mjeseca, pripreme za najveću manifestaciju tradicijskog folklora u Hrvatskoj u punom su jeku. Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, od ove godine s novim predsjednikom Ivanom Bosančićem.

Cilj je ove godine u grad privući 150.000 posjetitelja, kako bi i gospodarski učinak manifestacije rastao, istaknuli su organizatori.

Uz već tradicionalne temeljne manifestacije: Dječje Vinkovačke jeseni, Županijsku smotru folklora, Državnu smotru izvornog hrvatskog folklora te Svečani mimohod, ovogodišnje Jeseni ponudit će još bogatiji popratni program. Najveća novina prema najavama trebao bi biti Vinski grad. “Tako će na našoj cesti uz gradski park osvanuti jedan pravi vinski grad, na taj način promičemo ovu granu gospodarstva koja je u Slavoniji iznimno zastupljena” – najavila je direktorica tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić.

Izniman je i interes za prostor na Slavonskom sokaku, koji je već gotovo rasprodan. Od glazbenih imena, ove će godine Vinkovčane i njihove goste zabavljati Petar Grašo, Nina Badrić Mate Bulić i drugi.

Raspravljalo se i o temi ovogodišnjih Jeseni. “Ex Slavonija, naslov pjesme Vladimira Kovačića, koji ga drže najvoljenijim i najzaslužnijim pjesnikom sa šokačkih prostora. Mislim da se riječi te pjesme često govore”, kazala je scenaristica Ana Cvenić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime